Heidi Dahl Andersen

"Her blir du mottatt med åpne armer"

Når Heidi ikke er på tur, kajakkpadler eller tar en tur på motorsykkelen, jobber hun sammen med oss ​​som avdelingsleder for kontoret vårt i Trondheim. Her blir du bedre kjent med henne, og hvordan hun ved en ren tilfeldighet havnet i IT-bransjen.

Fortell litt om din bakgrunn
Verden er full av tilfeldigheter, så at jeg skulle havne i IT-bransjen og holder på med test og kvalitetssikring av IT-løsninger, er også tilfeldig. Jeg har over 20 års erfaring fra bank/finans, men det var nok forprosjektet for felles IT-plattform for SpareBank 1 – bankene som utløste det hele. Jeg jobbet i Sparebanken Midt-Norge, og ble spurt om jeg kunne tenkte meg å bli med til Oslo noen dager for å besøke flere banker og se på forskjellige IT-løsninger for kasse og salgsregistrering. Vi reiste dagen etter.  Etter dette ble det flere turer rundt omkring i landet for å se på forskjellige bankløsninger. Så ble jeg leid ut fra SMN på åremål til Novit og valgte etterhvert å bli ansatt der. Novit er i dag TietoEvry. Her ble jeg virkelig kjent med IT-løsningene som bankene benyttet, og hadde oppdrag som omhandlet alt fra opplæring, support, opprettelse av nye banker og nettbanker, mobilbanker, kredittsystemer, økonomisystemer, lage maler, være oppdragsansvarlig og å teste nye løsninger og releaser osv

Der var jeg i ca 4 år til nedbemanningen kom, og vipps så var jeg tilbake i bank igjen. Først en Eika bank, så tilbake til SB1 SMN. I store banker er det mange muligheter, også innenfor test. Så da testsenteret i SpareBank 1 Gruppen søkte etter folk, lokket det. Etter dette har jeg jobbet med test på heltid hos flere firma og bransjer. Det er inspirerende og gøy å jobbe i prosjekter.

Hvorfor begynte du å jobbe i Sogeti?
Det er også litt tilfeldighet, fordi jeg har de siste 5 årene drevet mitt eget firma, DA- Testledelse og rådgiving. Her har jeg skaffet meg oppdrag, ført regnskapet og rett og slett tatt meg av alt selv. I et lite firma blir det litt kjedelig når man ikke har kollegaer, og et ordentlig fagmiljø rundt seg. Jeg har riktignok hatt nettverkskveldene i DND og faggruppen for Software Testing, men det har ikke vært nok. Så da Morten Løvstad tok kontakt med meg og fortalte at Sogeti skulle satse i Trondheim og bygge opp et konsulenthus sammen med  Capgemini, var valget lett. Jeg liker utfordringer, så nå holder jeg og mitt nye team på med å «bygge opp» Sogeti Trondheim for å kunne tilby testtjenester til kunder i Midt-Norge og nordover.

Livet mitt utenfor Sogeti
Fritiden min går med til mange ting.  På vår sommer er det turer, hytte, hage/drivhus, mye sjø og fjellvann med bading, båt eller kajakk. Jeg tar gjerne en tur med motorsykkelen min.  På vinters tid tar jeg ofte et bad i sjøen eller tar et hull på et islagt vann, går på skiturer og har som regel et oppussingsobjekt på gang, enten et rom eller noen gamle møbler. Siden mine barn er voksne og har flyttet ut, har vi anskaffet verdens fineste hund, Linus, og er blitt  besøkshjem for to barn innen barnevernet.

Jeg blir lett engasjert og har alltid ett eller flere prosjekter på gang.

Sogetikulturen er
Engasjerende, involverende, imøtekommende, humørfylt, ærlig og tilbydende, samtidig som den er enkel. Man blir tatt imot med åpne armer. Et godt arbeidsmiljø er utrolig viktig og har stor betydning for meg. De mange faggruppene gjør at man får mulighet for å utvikle og tilegne seg ny kompetanse. Sammen med både Sogeti Oslo og Capgemini Trondheim deltar vi på artige og inspirerende sosiale sammenkomster. VI LIKE Å HA DET LÆNT, SOM VI SI I TRØNDELAG.

Høydepunktet i din karriere så langt
Jeg er svært glad for at jeg greide å bryte ut av den trygge jobben i bankvesenet etter så mange år, for å starte en karriere innenfor test og kvalitetssikring. Jeg er også svært glad for at jeg har fått prøvd ut gründerdrømmen min ved å få drive mitt eget firma.  Det har lært meg masse. Det har ført til at jeg har fått en varierende arbeidshverdag i mange spennende prosjekter i ulike bransjer.

Vi søker stadig etter nye medarbeidere. Hva slags type person søker vi etter, og hva slags bakgrunn bør man ha?
Trondheimskontoret er et konsulenthus som tilbyr alt fra prosjektledere, utviklere, arkitekter, forretningsutvikling og testtjenester. Vi har også et eget traineeprogram. Vi ønsker vi oss flere dyktige erfarne kollegaer som har oppriktig interesse og engasjement rundt test og kvalitetsikring av IT-systemer. Vi ønsker gjerne en prat med deg som har erfaring innenfor testledelse og deg som er erfaren teknisk testutvikler. Som konsulent bør du være selvstendig, like å ta ansvar, samtidig som du må være imøtekommende og hyggelig.

Ta kontakt med meg, og jeg inviterer til en kaffeprat.  Sammen skal vi bygge opp et sprekt kontor.  Gleder meg til å høre fra deg!

Vil du jobbe med oss?
todo todo
KONTAKT
  • Heidi Dahl Andersen
    Heidi Dahl Andersen
    Head of Department, Trondheim
    +47 95 16 24 83
Vår satsing på kvinner
Bli kjent med dine fremtidige ledere