Øystein Aaslie
OM OSS
DNA

"Varierende oppdrag gjør at man stadig lærer noe nytt"

Øystein er erfaren konsulent som brenner for å lage gode automatiserte tester som kan kjøres igjen, og igjen.

Beskriv deg selv med tre ord
seriøs, pliktoppfyllende, glad

Fortell litt om din bakgrunn
Høgskolen i Vestfold påbygningsstudium i Teknologi og industriell utvikling 1 år. Høgskolen i Oslo allmenn EDB linje 3 årig. Startet å jobbe i forsvaret nærmere bestemt Hærens programvaresenter hvor jeg jobbet med et materiellsystem. Deretter Telenor Media hvor jeg jobbet med grensesnittet mellom katalogsystemet og elektroniske medier (Gule sider og Opplysningen 180). Så en lang periode i Telenor Mobil med alt fra programmering av systemet for Telenors tjenesteleverandører, nettforhandler for salg av telefon med abonnement. Avsluttet med å jobbe som Testmiljøansvarlig for den mobile verdikjeden til Telenor.

Min karriere i Sogeti
Startet min karriere i Sogeti i august 2014. Var innleid til offentlig kunde som tester og benyttet bl.a Soap for å verifisere nye tjenester for uthenting av data. Fra jan til juni 2015 jobbet jeg med Nettbank Privat, og etter dette har jeg jobbet med Nettbank Bedrift både nettbank og mobilbank. Samtidig som jeg gjør manuell test av ny og endret funksjonalitet så har jeg hovedansvaret for å lage automatiserte tester med verktøyet Fitnesse som bygger på Selenium.

Hva brenner du mest for innen ditt expertområde
Lage gode automatiserte regresjonstester som kan kjøres så ofte det er ønskelig. Veldig gøy også å angripe helt nye nettsider for å finne feil i dem. Viktig for meg å beskrive feilene så godt som mulig slik at utvikler kan fikse feilen og vi kan levere feilfritt.

Hvordan kan en vanlig dag på jobben se ut?
Utviklere har satt Jira saker klare til test. Jeg sjekker hva de inneholder og oppretter passende tester. Som oftest tester jeg ut funksjonaliteten mens jeg skriver testen. I ettertid kan jeg så benytte testen som et utgangspunkt for en automatisert test. Min kunde kjører systemtest på mandager og QA tester på onsdager ifbm leveranser som utføres ukentlig. Teamet er delt opp i 3 grupper som har ansvar for ulike deler (app´er) av nettbanken. I hovedsak er det bare jeg som vedlikeholder de automatiske testene og disse blir påvirket av tilpassninger som de ulike gruppene leverer ukentlig. Gruppene har også ansvar for å følge opp feil i produksjon på saker som drift melder inn i Remedy. Her jobber test i samarbeid med utviklere for å sjekke i Splunk logger hva som kan ha gått feil.

Hvorfor jobber du på Sogeti?
Jeg jobber i Sogeti fordi det er et fint miljø, og de som jobber der har en veldig ulik bakgrunn som gjør det spennende å diskutere løsninger. Det at oppdragene varierer mye er også bra fordi man stadig lærer noe nytt. Det er også fint å jobbe et sted der man blir satt pris på, og hvor det er mulig å utvikle seg.

todo todo
Kontakt
  • Øysten F. Aaslie
    Øystein F. Aaslie
    Seniorkonsulent
    +47 415 70 282
Faktarute

Navn: Øystein F. Aaslie

Tittel: Seniorkonsulent

Født: 1968

Bor: Kommer fra Kolbotn 15 km sørøst  for Oslo. Bor også nå på Kolbotn.

Familiesituasjon: Gift siden 2006, ingen barn

Fritidsinteresser: Synger i Vestre aker kammerkor. Hytte på fjellet. Tur i skog og mark. Lage god mat.

Jobbe hos oss