Shiv Jeet Rai
OM OSS
JOBB

"Vi sørger for å alltid være best i test"

Shiv Jeet Rai har ikke bare overvunnet sin frykt for rafting siden han startet hos oss, han har også innsett hvilke profesjonelle roller han trives best i. Her blir du bedre kjent med ham.

Beskriv deg selv med tre ord:
Proaktiv, nysgjerrig, blid

Fortell litt om din bakgrunn:
Jeg er utdannet sivilingeniør i Teknisk Kybernetikk, nå kjent som Kybernetikk og Robotikk, fra NTNU-Trondheim, med hovedprofil innen Navigasjon og Fartøystyring. Etter endt utdanning i 2017 så startet jeg som trainee i Sogeti, og har vært i selskapet siden.

Jobbe for Sogeti har gitt meg:
God innsikt i hva test og kvalitetssikring går ut på, et godt nettverk, men kanskje viktigste for min del; det har gitt meg oversikt i hvilke roller jeg trives med og hvordan lykkes i disse. Som person, og tester, føler jeg at jeg vokst veldig siden jeg startet i 2017. Jeg har gått fra å være en nyutdannet ingeniør, med lite erfaring til testfaget, til å bli såkalt «ekspert» innen deler av området. Mestringsfølelsen, og det bli satset på, er noe jeg verdsetter ved selskapet.      

Livet mitt utenfor Sogeti:
På fritiden så er jeg mye med familie og venner til vanlig. En normal uke besto ofte av tv-titting, joggeturer og dagligdagse ærender i hverdagen, og familiebesøk og vennetreff i helgen. I tillegg så var jeg aktiv på fagsamlinger og andre arrangementer i regi av Sogeti og Capgemini gruppen.

Som følge av pandemien foregår treffene primært nå via videosamtaler i stedet. Det resulterer ofte i lange gamingkvelder med vennene. I tillegg så har jeg fått sansen for å eksperimentere på kjøkkenet.

Sogetikulturen er:
Å ta vare på hverandre og forbli «best i test».

Har du et spesielt Sogetiminne?
Rafting i Sjoa i 2019 er nok et av minnene jeg husker som om det hadde vært i går. Jeg husker at jeg fikk kalde føtter rett før turen da jeg var redd for å falle over. Med min flaks så var det naturligvis min gruppe som veltet over, og det rett før turen endte. Heldigvis så gikk jo alt bra, og jeg er i etterkant svært glad for at det gikk som det gikk. Grunnen er at det bidro til å ufarliggjøre aktiviteten for min del. Hadde vi ikke falt over, så ville nok redselen alltid ha vært der. Men som følge av godt selskap, og at det gikk som det gikk, så er den redselen borte for alltid. Det har heller blitt en hendelse jeg og kollegaene ler av i ettertid. Nå gleder jeg meg til prøve rafting på nytt.

Høydepunkter i din karriere så langt:
Nominasjoner innen salg og som årets nykommer i 2017 og 2018, samt at jeg vant prisen som årets teknolog ved selskapets julebord i 2020. Jeg er i tillegg tatt inn som medlem i SogetiLabs, som er selskapets ekspertpanel internasjonalt innen teknologi og test. Videre er økte arbeidsoppgaver, og endring i min rolle, hos nåværende kunden, noe jeg verdsetter høyt.

Hva er en typisk Sogetier?
En typisk Sogetier er en som brenner for testfaget, og er en som synes det å tilegne seg informasjon, og formidle det til andre, kommer naturlig.

Bli kjent med dine fremtidige ledere
KONTAKT
  • Shiv Jeet Rai
    Shiv Jeet Rai
    Seniorkonsulent
    +47-93 65 51 78
FAKTARUTE

Navn: Shiv Jeet Rai
Tittel: Seniorkonsulent
Født: 1993
Bor: Mjøndalen
Familie: Singel
Fritidsinteresser: Tennis, gaming, matlaging og lange joggeturer

Vil du jobbe med oss?
Vår satsing på kvinner