Waqas
OM OSS
DNA

"en hverdag preget av hyppig endring"

Waqas gikk rett ut i oppdrag når han kom til Sogeti, og han er fremdeles hos samme kunde. Han har hatt flere roller, og hverdagen endres hele tiden.

Beskriv deg selv med tre ord: 

Kreativ, strategisk og tålmodig

 

Fortell litt om din bakgrunn: 

Utdannet økonom fra handelshøyskolen BI i Oslo. Jeg startet min karriere som tester i 2010 hos Evry, her jobbet jeg med test av utlånssystemer for bankbransjen. Senere rykket jeg opp som testleder innenfor kredittkortsystemer. Det var her jeg lærte meg testledelse, samt testplanlegging av prosjekter.

I 2013 startet jeg å jobbe for kommunalbanken. Her hadde jeg ansvar for implementering av et nytt kapitalmarkedssystem som tok for seg hele prosessflyten i banken. Derav; Risk, funding, treasury, back office, documentation og accounting.

I både Evry og KBN jobbet jeg med leverandører som har holdt til i andre land enn Norge, henholdsvis Malta og Frankrike, i tillegg var deler av løsningene i Evry outsourcet til India.

Min karriere i Sogeti: 

Januar 2015 startet jeg min karriere i Sogeti. Jeg gikk rett ut i oppdrag hos Sparebank1, og her sitter jeg fortsatt. I Sparebank1 har jeg jobbet som tester og testleder innenfor Grunndata (løsning for operasjonell master data management for kundedata), modernisert betaling (modernisering av betalingsplattform i nettbank for privat-og bedriftsmarked) og finansering (lån, opplåning, sparing etc. for privatkunder i nettbanken).

Hva brenner du mest for innen ditt expertområde? 

Jeg brenner for nye teknologier og prosesser. Eksempelvis Devops

Hvordan kan en vanlig dag på jobben se ut?

I prosjektet jeg jobber i idag har vi ukentlige releaser ut i produksjon.

Det viktigste i mitt arbeid er å forstå kundens behov. Dette krever at jeg som person må agere pragmatisk, smidig, og engasjert i en hverdag preget av hyppig endring.
En vanlig dag på jobben kan gå på å teste saker som er klare for test, eller å avklare saker med fagansvarlig, utvikler eller forretningssiden.

 

Hvorfor jobber du på Sogeti?

Jeg jobber for Sogeti fordi det er et sted man blir satt pris på, og hvor det er mulig å utvikle seg. Sogeti har et sterkt brand ute hos kunder, dette gjør at man har mulighet til å jobbe innenfor mange forskjellige bransjer og kunder. Visjonen til Sogeti er å være best i test, dette er en visjon jeg deler.

KONTAKT
  • Waqas
    Waqas Khan
    Sjefskonsulent
    +47 47 31 77 01
Faktarute

Navn: Waqas Khan

Året du er født: 1988

Tittel: Seniorkonsulent

Hvor kommer du fra og hvor i Oslo/omegn du bor: Oppvokst på Lindeberg i Oslo, bor nå på Bislett i Oslo.

Familiesituasjon: Gift siden 2016, ingen barn

Hobbier: Fotball, trening og reising.

Vil du jobbe med oss?