Spader ess
OM OSS
DNA

Vår historie

Navnet Sogeti har sin opprinnelse i Frankrike og er det opprinnelige navnet på hele Cap Gemini Group, grunnlagt av Serge Kampf i 1967. Navnet var et akronym for "Société pour la gestion et le traitement de l'information", som grovt oversatt betyr "Business Management and Information Processing Company". 

Siden da har selskapets navn endret seg gjennom fusjoner og oppkjøp ved hjelp av navn som Cap Gemini Sogeti, Cap Gemini og Cap Gemini Ernst & Young. I 2002 tok Capgemini-gruppen opp igjen det opprinnelige navnet og grunnla et datterselskap kalt Sogeti i seks land for å fokusere på de økende lokale IT-markedene. Fra 5500 ansatte i seks land består Sogeti i dag av en arbeidsstyrke på over 20.000 ansatte i 15 land.

Historien bak logoen

Sparess ble valgt som et symbol for vårt selskap så tidlig som i 1967 da grunnleggeren vår Serge Kampf lansert SOGETI. Den opprinnelige logoen var en firkant delt inn i fire segmenter, de tre første er: SO, GE, og TI. Det berømte sparesset ble plassert i den gjenværende firkanten.

Den offisielle historien bak sparesset forteller at, for en avgift på 500 Francs, foreslo et lite reklamebyrå i Grenoble tre idéer til en logo: En bie, et tannhjul og … kløveress (et symbol på hell og lykke). Serge Kampf avviste alle tre og valgte sparess, et passende symbol for felles styrke, siden dette er det sterkeste kortet/fargen i bridge.

Siden den gang har selskapet vokst og endret navn flere ganger, men sparesset er fortsatt i logoen vår, og har blitt en unik og verdifull ressurs for vårt selskap.

kontakt
  • Morten Løvstad
    Morten Løvstad
    CEO, Sogeti Norway
    +47 95 25 76 94