Svein Roar Sivertsen
JOBS
DIGITAL ASSURANCE & TESTING

"For en testleder består en vanlig dag på jobben i å treffe mennesker."

Etter mange spennende og fremgangsrike år i befatning med stormaskin og Cobol ble plutselig Svein Roar Sivertsen arbeidsledig. Dette ble et positivt vendepunkt for Svein Roar. Med alle sine gode kontakter i testbransjen og sin kunnskap om test ble valget enkelt, nå er han en av våre mest erfarne testkonsulenter.

Svein Roar SivertsenBeskriv deg selv med tre ord: 
Nøyaktig, sosial og vitebegjærlig.

Fortell litt om din bakgrunn: 
Etter endt utdanning på Gjøvik Ingeniørhøgskole dro jeg, som de fleste av mine skolekamerater, inn til Oslo for å skaffe oss jobb. Siden de fleste datamaskiner på den tiden var stormaskiner som kjørte Cobol ble det mange år i norske og amerikanske selskaper som levde på software-salg til store og mellomstore bedrifter. I mange år reiste jeg ofte på kundebesøk i inn- og utland, det var en spennende tid. Etter år 2000 ble også denne bransjen innhentet av oppkjøp og fusjoner, så en vakker dag i 2009 var også jeg blitt ”redundant”. Heldigvis hadde jeg fra tidligere arbeidsgiver bl.a. en bakgrunn på rundt 15 år med automatiserte testverktøy, testplanleggingsverktøy og testmetoder, så veien var ikke lang til å begynne å ringe mine venner innen testfaget.

Min karriere i Sogeti: 
Jeg begynte i Sogeti første arbeidsdag i 2010 som senior konsulent og kom raskt ut i arbeid hos en bank. Siden ble det oppdrag hos flere banker, hos posten, innen telekom-bransjen og justissektoren. Jeg har vært alt fra ren tester til ren testleder, men mest har det vært en kombirolle der må både må teste og fasilitere og lede testarbeidet. Jeg klarer ikke helt å legge vekk at jeg er en gammel ”tekniker”, så av og til er det befriende å kunne kjøre eksempelvis SoapUI kall innimellom det å skrive testrapporter.

Hva brenner du mest for innen ditt expertområde? 
Jeg brenner for at man kan finne en både praktisk og pragmatisk måte å gjennomføre testarbeide, med rapportering ivaretatt, uten at testere og testledere skal ”krepere” av myriader av repeterende regresjonstester. Tenk smart og tenk automatisering.

Hvordan kan en vanlig dag på jobben se ut?
For en testleder består en vanlig dag på jobben i å treffe mennesker. Selv med moderne hjelpemidler innen kommunikasjon er det mer normalt at man setter seg ned med en tester, en fagansvarlig, en utvikler, en fra forretningssiden, eller en superbruker hos bedriften. Dette for å få innsikt i hvordan en applikasjon skal virke, eller ikke virke – og med egen og Sogeti’s hjelp kunne skape et bevis for dette. En testleder vil ofte være den som har eller skaper mest kontakt på tvers avdelingene i en stor bedrift – man må jo belyse saken fra alle vinkler.

Hvorfor jobber du på Sogeti?
Først og fremst fordi arbeidet er like variert som kundene er, men det gir også tilfredstillelse å se at et prosjekt eller en større testrunde har ført til suksess ute hos kunden. Dessuten liker jeg det sosiale aspektet ved at i testfaget må man involvere så mange personer for å komme fram til resultater, og at det aldri ser ut til å ta slutt på nye prosjekter. Alle bedrifter i dag tør ikke annet enn satse på test – Sogeti satser bare på test – derfor satser jeg på Sogeti.

todo todo
KONTAKT
  • Svein Roar Sivertsen
    Svein Roar Sivertsen
    Sjefskonsulent
    +47 922 64 178
Faktaruta

Navn: Svein Roar Sivertsen
Tittel: Sjefskonsulent          
Født: 1962
Bor: På landet i byen – på Bjørndal i Oslo.
Familie: Samboer og to barn.
Fritidsinteresse: Reiser, språk, ski, bøker, og turer på hytta.