Heroes of Testing
EVENT
DIGITAL ASSURANCE & TESTING

Chapter 1: The Heroes of Testing

Modellbasert testing

Ingrid Elgsaas-Vada, konsulent i Sogeti Norge AS
Hvordan kan man raskt generere nye test caser når systemet endres, sørge for at regresjonstestene alltid er oppdaterte og sikre at testdekningen er god nok? I foredraget vil det bli vist hvordan dette kan håndteres ved å bruke matematisk grafteori og modeller for systemet. 

Ingrid har en mastergrad innen anvendt matematikk fra Universitetet i Oslo og er konsulent i Sogeti Norge AS. Hun er interessert i automatisering og effektivisering av testing.

  • Tid: 10:55
  • Språk: Norsk

How to Eliminate Barriers to Test Automation

Sune Engsig, Senior Evangelist, LEAPWORK

Implementation of test automation is often perceived as an insurmountable project, with good reason: Common approaches either require highly specialized technical expertise, a very long training process, or both. Justifying the initial investment of time and resources required to get automation off the ground is, therefore, a challenge.

Join this session for an introduction to an automation approach that has a short learning curve, is scalable, and allows for collaborative testing. The session will include a live demonstration of the LEAPWORK Automation Platform.  

  • Tid: 13:00
  • Språk: Engelsk

Fra test-team til The Quality Control Team

Hege Samuelsen, leder av Sogeti Testing Services i Capgemini, Stavanger.
Sommeren 2017 lanserte Altibox sin nye tv-løsning. Bak denne lanseringen ligger timer og måneder med implementasjon av en rekke leveranser fra ulike leverandører og interne avdelinger, test og pilotering. Test teamet vårt har jobbet med kravspesifisering, test planlegging, test design og testing av interne og eksterne leveranser. Vi har utført mye manuell testing, men har også etterhvert tatt i bruk automatisert testing, crowd source testing og hatt stort fokus på pilotering. Etter lansering har vi også hatt ekte kunder å foholde oss til og det har resultert i nye utfordringer og nye erfaringer, spesielt med hensyn til hvordan vi som team kommuniserer med resten av Altibox-organisasjonen. Noen av alle disse erfaringene vil vi dele med dere under TestExpo.

Hege Samuelsen er leder av Sogeti Testing Services i Capgemini, Stavanger. Teamet består av 20 konsulenter som jobber innen test og QA-faget. De siste 2,5 årene har Hege, og store deler av teamet hennes, jobbet som konsulenter hos Altibox. Hege var testleder for programmet som implementerte og lanserte Altibox sin nye tv-løsning. I dag er hun team lead for IPTV Quality Control Team hos Altibox. Hege har jobbet i it-bransjen siden 2000 og har siden 2005 jobbet som testleder. Hun har ofte også hatt ansvar for forbedring og implementasjon av test-metodikk hos ulike kunder.

  • Tid: 13:25
  • Språk: Norsk

Cross the Tech Bridge

Anette Valaker, sjefskonsulent i Sogeti Norge AS
Er du funksjonell testleder? Sliter du av og til med testmiljøet ditt? Får du gjerne sen beskjed om at miljøet ditt ikke er klart? Synes du det kan være utfordrende å forstå de tekniske elementene i systemet? Da kan vi gi noen tips på veien!

Anette Valaker er sjefskonsulent i Sogeti Norge. Hun har jobbet med testledelse i Sogeti siden oppstarten i 2007. Hun har gjennomført flere krevende prosjekter som testleder og er ofte brobygger mellom tekniske ressurser og fagressurser fra forretningssiden. Anette har hatt oppdrag hos blant annet Posten, Statens Pensjonskasse, Sykehuspartner og Codan Forsikring, og er opptatt av at man må jobbe sammen for å lykkes sammen.

  • Tid: 14:30
  • Språk: Norsk

todo todo