Gro Ellegaard

Testleder rollen i en dynamisk arbeidsdag

Gro Ellegaard, Sjefskonsulent i Sogeti Norge

Testleder rollen i en dynamisk arbeidsdag

Tilbake til programoversikt
Tilbake til taleroversikt

Som testleder må du ofte forholde deg til reviderte planer, forsinkelser, mangelfulle krav, redusert tid til test og ressurser, testdata, miljøer og integrasjoner som ikke er klar når testen skal starte.

Ved denne type problemer får du som testleder ofte velmente råd fra andre i prosjektet som kanskje ikke har samme erfaring med test, og du må bruke tid på å forklare og fortelle om konsekvenser med snarveier og redusert test og også om forutsetninger for å lykkes med kvalitetsarbeidet.

Dette kan være frustrerende, og det er behov for å synliggjøre viktigheten av fokus på riktig kvalitet også ved endring av prosjektplaner og forsinkelser.

Gro Ellegaard deler sin erfaring og gir tips til hvordan en testleder kan være forberedt på og håndtere denne type situasjoner.

Gro-Ellegaard-150x150.jpgGro Ellegaard har mer enn 30 års erfaring som Testleder og Prosjektleder, også jobbet som endringsleder (Change Manager) og Produksjonsplanlegger (Release Mananager).

Har omtrent like lang erfaring som Kunde og Leverandør.

Jobbet med de fleste type IT prosjekter og forvaltnings-prosjekter. Både i rene teknologi prosjekter og i prosjekter knyttet til utvikling av de fleste type løsninger.

Sertifisert i ISTQB, Prince 2, PMI og flere ITIL moduler.

 

 

 

todo todo