Magnus Gøranson

"Jeg får bidra til å lære om og forbedre teknologi som mennesker bruker hver dag"

Magnus har jobbet for ingen mindre enn Hans Majestet Kongens Garde før han kom til oss. Siden den gang har han jobbet med test, inkludert testledelse, og noe han liker med jobben sin er å møte mange gode mennesker, og at han får være veldig "hands on" i prosjektene han jobber i.

Beskriv deg selv med tre ord:
Strukturert, pragmatisk og samarbeidsfokusert

Fortell litt om din bakgrunn:
Jeg har bakgrunn fra Forsvaret, hvor jeg gikk på Hærens Befalsskole og jobbet 3 år i Hans Majestet Kongens Garde. Deretter studerte jeg e-business på NITH, før jeg startet som trainee hos Sogeti i 2012. Sogeti var mitt første møte med strukturert testing, men som trainee fikk jeg omfattende opplæring i testfaget og startet som funksjonell tester. Etter å ha jobbet som funksjonell tester begynte karrieren min å dras i retning testledelse, men jeg synes fremdeles det er spennende å være «hands on» i prosjektene jeg er i.

Jobbe for Sogeti har gitt meg:
Å jobbe for Sogeti gir meg mye både på et personlig plan og karrieremessig. Det gir meg en enestående mulighet til å møte mange utrolig dyktige og hyggelige mennesker, jeg får utfordret kompetansen min i mange ulike spennende bransjer, samt at jeg får bidra til å lære om og forbedre teknologi som mennesker bruker hver dag. Karrieremessig gir Sogeti meg mulighet til å i stor grad bestemme spesialiseringen min selv, jeg kan lære fra de beste i testbransjen i interne kurs og fagdager, samtidig som jeg blir utfordret på å lære bort kunnskap jeg tilegner meg i prosjektene.

Livet mitt utenfor Sogeti:
Jeg har to små barnehagebarn med bare to års mellomrom, så livet mitt utenfor Sogeti styres i stor grad av dem og deres utvikling. Utenom det, forsøker jeg å utvikle meg som eSportutøver innenfor grenen eMotorsport, hvor Norges Bilsportforbund arrangerer NM som jeg har deltatt i 3 sesonger. Ellers sykler jeg litt i skogen og på stier på kveldstid, og jeg har så vidt begynt med tennis.

Sogetikulturen er:
Sogetikultur er for meg mangfold, kunnskapsdeling og sosial.

Har du et spesielt Sogetiminne?
Jeg har mange gode minner fra både inn- og utland, men jeg ønsker å spesielt fremheve trainee-programmet. Vi var en liten gjeng på 10 unge kvinner og menn som startet i Sogeti høsten 2012. I løpet av de første ukene i Sogeti jobbet vi tett sammen både i Danmark og Norge, hvor vi fikk utfordringer basert på virkelige prosjekt på dagtid, og hadde sosiale sammenkomster på kveldstid med kollegaer fra Danmark og Finland. Ikke bare gjorde trainee-programmet til Sogeti at fikk vi en karrieremessig flying start, men programmet medførte at vi knyttet et tett sosialt og faglig bånd oss imellom. Et bånd flere av oss fremdeles har.

Høydepunkter i din karriere så langt?
Høydepunktet må være da jeg ble plukket ut til å delta på SoLead. SoLead er et ledelsesprogram med fokus på personlig utvikling. Ute på den franske landsbygden er det et flott utdannings- og konferansesenter Capgemini eier, et slott som heter Les Fontaines. Der tilbragte jeg en ukes tid sammen med Sogeti-kollegaer fra hele verden, inkludert enkelte fra ledelsen i Sogeti globalt. I den korte uken vi var der fikk vi utfordret oss både faglig og sosialt. Det som gjorde opplevelsen ekstra interessant, var nok at vi fikk mulighet til å påvirke ledelsen globalt med våre nye synspunkt.

Hva er en typisk Sogetier?
En typisk Sogetier, er for meg en som synes det er gøy å være sammen med kollegaer både under og etter arbeidstid, samt har et ønske om å kontinuerlig forbedre seg.

Bli kjent med dine fremtidige ledere
KONTAKT
  • Magnus Gøranson
    Magnus Gøranson
    Seniorkonsulent
    +47 45 51 59 35
FAKTARUTE

Navn: Magnus Gøranson
Tittel: Seniorkonsulent
Født: 1985
Bor: Rygge
Familie: Gift og 2 barn
Fritidsinteresser: Formel 1, eMotorsport, terrengsykling, tennis, reise

Vil du jobbe med oss?
Vår satsing på kvinner